Tuesday, February 07, 2006

Jeg MÅ le...he he


"Den iranske dagsavisen Hamshahri setter i gang en konkurranse om den beste vitsetegningen om nazistenes jødeutryddelser. Konkurransen er et svar på karikaturtegningene av profeten Muhammed."(Vårt land)

Endelig har våre muslimske venner i Iran forstått det: finnes det vel noe som fornærmer palestinsk-vennlige dansker og nordmenn mer enn anti-jødevitser?

Dersom Iran hadde ønsket å fornærme europeere, og da særlig nordmenn og dansker, så kunne det kanskje vært litt lurt å valgt seg ut et land i Europa. Israel, den eneste jødiskdominerte stat, befinner seg som kjent i Asia.

Helt på tampen kan det jo også nevnes at dette ikke er noe nytt. Slike anti-jødiske vitser har tidligere blitt trykket i blant annet Egypt.

Så jeg skjønner ikke helt hva våre vennlige venner i Iran vil oppnå. Noen andre som kan forklare logikken for meg?

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

helt enig. og i samme slengen; de er jo veldig opptatt av å såre oss med å brenne dårlig lagde papirflagg som protest fordi de tror vi er like opptatt av flagg som de er. kanskje vi skulle filmet nordmenn som står å brenner elendige papirflagg og sendt til de.. så skjønner de at de ikke oppnår mye med å brenne norske flagg fordi vi rett og slett ikke bryr oss om flagg!

2:49 PM  
Anonymous Anonymous said...

Poenget er vel at for en muslim er det tabu å tøyse med Muhammed. For europeere er det tabu å tøyse med jødeutryddelsen. Vet ikke om du var ironisk da du sa at europeere tok seg nær av slikt...

Det er forøvrig ingen som helst sammenheng mellom det å være såkalt palestina-vennlig og det å være antisemitt.

1:25 PM  

Post a Comment

<< Home